UU Vejle og Ud i Fremtiden indbyder til

forårsmesse for unge med særlige behov 2021

 

SPEKTRUM DGI Huset Vejle

Torsdag den 15. april
Kl. 09.00 – 15.00
kl. 16.00 til 18.00 - Elev- og forældreaften

 

En samlet uddannelsesmesse for unge med særlige behov!

Ud i Fremtiden og UU Vejle arrangerer nu en årlig uddannelsesmesse for unge med særlige behov i DGI Huset. Som sædvanligt vil UU Vejle også bemande messens stand med Vejledning.

 

Messen blev udsat fra 2020 til 2021 på grund af Covid-19!

Sammen med UU Vejle og vores øvrige samarbejdspartnere besluttede vi at udsætte messen, da vi ikke fandt det forsvarligt at afholde den i oktober 2020. Beslutningen blev taget ud fra en samlet vurdering af de seneste ugers udvikling af smittetal på bl.a. på skoler og institutioner, elever der blev sendt hjem og nye regler om mundbind i offentlig transport.

 

Men der er glædeligt nyt trods alt - for vi har igen åbnet for bookning af stande!

Da messen i år i Hal 1 meget hurtigt blev udsolgt, har vi besluttet at benytte udsættelsen til at flytte den over i DGI Husets nye store multihal, SPEKTRUM, så vi er sikre på, at der bliver god plads til alle - såvel udstillere som besøgende. Og endda så meget ekstra plads, at flere udstillere kan deltage.

Vejle er som Danmarks 5. største kommune og med den centrale geografiske placering det perfekte samlingspunkt i vestdanmark. UU Vejle har en målsætning om at ALLE unge skal have en ungdomsuddannelse og for unge med særlige behov vil dette i mange tilfælde være en STU.
Desuden har mange ungdomsuddannelser har også oprettet særligt tilpassede uddannelser til denne gruppe af elever, dem vil man også kunne møde på messen.


Messen vil også have fokus Særlig Tilrettelagt Beskæftigelse

STB, Særlig Tilrettelagt Beskæftigelse bør for mange være den naturlige vej efter en STU. Efter så mange år med STU-loven er der rigtig mange unge, der er kommet godt på vej og har gennemført succesfulde STU-forløb. På messen vil vi samle gode kræfter indenfor rådgivning, tilbud og formidling af beskæftigelse til unge med særlige behov. Der findes mange forskellige tilbud både blandt private og offentlige, mentorordninger, kompenserende ordninger, personlig assistance med videre.

Ud i Fremtiden er en messe der bestræber sig på at favne de unge med særlige behov, deres familier og pårørendes mangeartede udfordringer. Det gælder samlet set om opholds- og botilbud, uddannelser, efterværn, hjælpemidler i hverdagen og til undervisningsbrug samt jobmuligheder og beskæftigelse.

Ud i Fremtiden er en oplagt mulighed for at møde de unge, deres familie, vejledere og sagsbehandlere, og præsentere og udveksle ideer, tilbud og muligheder. Vi håber at se en masse både velkendte og nye ansigter - vi glæder os til inspirerende en dag sammen med jer alle.

Skolerne opfordres til at invitere forældre med klassen hen og besøge messen! 

Forældre interesserer sig meget for deres børns valg af uddannelse og deraf følgende fremtidsmuligheder og det gælder i høj grad også pårørende inden for vores område. Ud i Fremtiden har tidligere opfordret skoler og specialklasser til at inviterer forældrene og pårørende med på messebesøget, hvilket mange har haft rigtig positive erfaringer med. 

Tilmeldingsskemaet til jeres besøg finder I her på siden i menuen til venstre.

Messemagasin sendes til forberedelse af messebesøg!
Forhåndstilmeldte besøgende skoler og -klasser får tilsendt Magasinet for unge med særlige behov - 14 dage før messen.

 

Forhåndstilmeld jeres besøg på Ud i Fremtiden 2021

Skoler, klasser, opholds- og bosteder der forhåndstilmelder deres besøg modtager en messepakke med plakater og et eksemplar til hver af Messemagasinet Ud i Fremtiden 2 uger før messen til forberedelse af messebesøget. 

Private besøgende, forældre og pårørende og andre interesserede er også velkommen til at forhåndstilmelde sig og de kan selv afhente Messemagasinet i forhallen til DGI-Huset 2 uger før messen. Magasinet kan også læses online her på siden fra den 1. april

Online-tilmelding sker ved at klikke her: Tilmeldingsskema

I modtager en bekræftelse og vi fremsender en pakke messemagasiner til jer 14 dage før.

Vi glæder os til at se jer alle!