Indslag fra TVSyd om UIF-messen i Aabenraa »26-08-2016 Alle har ret til uddannelse – også unge med særlige behov

Den ret bliver der slået et stort slag for, når Ud i Fremtiden – uddannelsesmesserne for unge med særlige behov afholdes i løbet af september

 

Unge med særlige behov fx i form af diagnoser, fysiske handicaps eller indlæringsvanskeligheder, passer ikke altid ind på de traditionelle ungdomsuddannelser. De har behov for den ekstra støtte og vejledning som et specialiseret tilbud kan give. Men det kan være svært for forældre, fagfolk og de unge selv at danne sig et overblik over de muligheder, der eksisterer.

Det har Ud i Fremtiden rådet bod på siden messen åbnede dørene for første gang i Roskilde i 2009. Siden er det blevet til arrangementer i Aarhus, Vejle og Odense – og nu også i Aabenraa.

På Ud i Fremtiden kan elever og deres forældre og pårørende møde et bredt udsnit af de uddannelsestilbud, der findes inden for specialområdet, herunder bl.a. STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse), EGU (erhvervsgrunduddannelse) og den nye KUU (kombineret ungdomsuddannelse).

Det er gratis at besøge messerne som afholdes d. 7. september i Aarhus, 8. september i Aabenraa, 14. september i Vejle, 15. september i Odense og 21.-22. september i Roskilde. Se mere information her: www.udifremtiden.dk eller følg messen her: https://www.facebook.com/udifremtiden/

  Tilbage